Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Szervezet adatai:

 

neve: Studium Generale Zuglói Egyesület

elnök: Baráth Istvánné

titkár: Dr. Schiefner Kálmánné

székhely: 1143, Ilka utca 32. fsz. 7.

telefon: 273-0258, 251-7769, mobil: 06-30-9726139

e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

adószámunk: 18192270-1-42

jelenlegi taglétszám: 26 fő

egyesületi tagdíj: 1500 Ft/év/fő

 

A szervezet célja az alapszabályunk szerint:

 

,,A társadalmilag hátrányos helyzetű állampolgárok /pld. munkanélküliek, a kényszer- és kisvállalkozók, a bérből és fizetésből élő dolgozók, a csonka családok, az etnikai kisebbségek, a nemzetiségek gyermekei/, valamint az önmagukért tenni kívánó fiatalok számára térítésmentes tanulmányi segítségnyújtás biztosítása, a közművelődés elősegítése, valamint a célzott társadalmi rétegek egészségének megőrzése, a betegségek megelőzését elősegítő életmódra nevelés."

 

A szervezet működésének bemutatása:

 

A Studium Generale Zuglói Egyesület 1990-től működik az 1143. Ilka utca 32. fsz. 7. sz. alatti 178 nm-es önkormányzati bérleményben. Tanárok alapították a fenti célok megvalósítására.

Alapításunk óta nagyot fejlődött Egyesületünk. 2001-ben bejegyzett civil szervezet lettünk, a SZJA 1%-ra jogosultak vagyunk.

Gyerekek részére:

Ma is a korrepetálás /3.-12. osztályosok részére/ a fő tevékenységünk. Jelenleg 8 fő tanít magyar, történelem, matematika, biológia, kémia, földrajz, angol nyelv tantárgyakat, éves átlagban 800 órát és 25-30 tanuló fordul meg évente egyéni foglalkozásainkon. Az osztályismétléstől megmentett tanulóinknál értünk már el 3-as, 4-es osztályzatot is. Tanulóink szeretetben, gondoskodásban részesülnek, szinte hazajárnak az "Ilkába".

Kézműves foglalkozásaink bővültek arcfestéssel, csillámtetoválással, és szellemi Totóval. Társasjátékozunk is, mindegyiket nagyon szeretik a gyerekeink. Foglalkozásainkkal a Cserepesházban és tagintézményeiben is megjelenünk.

 

Nyugdíjasoknak:

Évente kétszer szervezünk egy-egy hetes gyógyüdülést, és többször kikapcsolódást nyújtó szabadidős programokat: vidám autóbuszos kirándulást, közös színház-, hangverseny-, múzeum-látogatásokat, szellemi frissesség fenntartásához társasjátékozunk, kártyázunk.

 

Minden korosztálynak:

Házi Könyvtárunkban 6500 darab különböző témájú kikölcsönözhető könyvvel rendelkezünk, kölcsönzést heti két alkalommal biztosítunk.

Művelődési vetélkedőket 2014 óta rendezünk. Nevesebb történelmi és irodalmi évfordulókkor, jeles napokon.

 

Támogatások

- Pályázunk -NEA /nemzeti együttműködési alap/ támogatásokra: működési költség és szakmai programokra,
-a Zuglói Önkormányzat támogatására
- Felajánlható a SZJA 1%-a
- Adományt kapunk tagjainktól, tanítványok szüleitől, programjainkon gyakrabban megfordulóktól, további szimpatizánsoktól


Szponzorálás:

Szívesen fogadjuk – a helyiségeink fenntartásához és karbantartásához, vetélkedőinken eredményt elérők ajándékozásához, megvendégeléséhez, rendezvényeinkhez – gyerekek fejlődését szívén viselő szponzorok jelentkezését.

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.